koelkast specialisten

Welke verschillende soorten vloertegels bestaan er allemaal?

Geplaatst op

De kans is ongelofelijk groot dat jij ervoor jouw nieuwe woning voor zal kiezen om gebruik te maken van een tegelvloer. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt is het vanzelfsprekend dat je, je eerst even zal moeten verdiepen in de verschillende soorten vloertegels van KROON Vloeren in Steen die er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wat dit betreft zal je meteen kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit heel wat verschillende mogelijkheden. Het soort vloertegel waarvoor je kiest is niet alleen bepalend voor de uitstraling van je vloer, daarnaast zal ze ook grotendeels verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld de duurzame eigenschappen waar ze al dan niet over mag beschikken. In ieder geval, wanneer je graag een goed zicht wil krijgen op de verschillende soorten vloertegels die er allemaal bestaan ben je hier aan het juiste adres!

               Natuursteen vloertegels

In eerste instantie zijn er natuurlijk de natuursteen vloertegels. Het gaat hierbij om tegels die er om bekend staan over zeer unieke eigenschappen te beschikken. Wil je graag in je woning een unieke, luxueuze uitstraling kunnen realiseren? Dan zal je kunnen vaststellen dat natuursteen tegels daar ongetwijfeld een mooie bijdrage aan zullen kunnen leveren. Van deze tegels is in ieder geval bekend dat ze in heel wat verschillende vormen verkrijgbaar zijn. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de onderstaande opties:

  • Leisteen;
  • Hardsteen;
  • Kalksteen;
  • Kwartsiet;
  • Graniet;
  • Marmer;

Voor welke van de hierboven aangegeven natuursteen tegels jij op het einde van de rit precies zal kiezen is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hou er vooral rekening mee dat natuursteen een flink stukje duurder kan uitvallen in vergelijking met keramische tegels. Daar waar je voor deze laatste gemiddeld tussen de 15 en 45 euro per vierkante meter betaalt ligt die prijs bij natuursteen exemplaren al snel tussen de 30 en 60 euro per vierkante meter. Dat is toch een niet onaanzienlijk verschil.

               Keramische vloertegels

De basis waar keramische vloertegels over beschikken bestaat eigenlijk uit aarde. Deze aarde wordt gebakken op een temperatuur van tussen de 1000 en maar liefst 1250 graden. Een goede keramische tegel kenmerkt zich door zeer duurzame eigenschappen. Dit betekent dat je er heel wat jaren genot van zal weten te ondervinden. De glazuurlaag waar deze vloertegels over beschikken zorgt er verder voor dat ze waterbestendig zijn. Wil jij ook graag gebruikmaken van een vloer bestaande uit keramische vloertegels? In dat geval kan je kiezen voor exemplaren zoals bijvoorbeeld terracotta, faience, grestegels en cementtegels. Neem eens een kijkje op www.kroonvloereninsteen.nl voor dit soort exemplaren.

               Welke van beide soorten is het interessantst?

Zowel aan het gebruik van natuurstenen vloertegels als keramische vloertegels zijn interessante voordelen verbonden. Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor het gebruik van exemplaren van natuursteen omdat ze over een meer uniek karakter beschikken. Bovendien hoeft een kleine beschadiging aan de tegel geen probleem te vormen. Sterker nog, in de praktijk kunnen dergelijke kleine beschadigingen zelfs bijdragen aan het authentieke karakter van natuursteen. Dit gezegd hebbende zijn er ook aan keramische tegels absoluut niet onbelangrijke voordelen verbonden. Zo kan vuil niet tot in de tegel trekken, is de tegel onderhoudsvriendelijk en zijn ze bestand tegen chemische middelen. Dit laatste geldt absoluut niet voor natuursteen!

Gerelateerde berichten

Je koelkast recyclen doe je zo

Als je huidige koelkast niet naar behoren meer kan werken, moet je een monteur inhuren om hem te repareren. Wat als het niet kan worden opgelost? Je...

Lees meer

Je keuken een update geven met deze tips!

Je hebt waarschijnlijk al lampen in je keuken geïnstalleerd, maar die zijn misschien niet zo geavanceerd als smart lampen. Smart lampen, zoals de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke en innovatieve trends in de wereld van witgoed. Check onze blogs voor inspiratie. Zo weet je snel een unieke twist aan je witgoed te geven.

Contactgegevens

Via info @ koelkastspecialisten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden