koelkast specialisten

Je koelkast recyclen doe je zo

Geplaatst op

Als je huidige koelkast niet naar behoren meer kan werken, moet je een monteur inhuren om hem te repareren. Wat als het niet kan worden opgelost? Je moet je koelkast dan weggooien. Het weggooien van een koelkast vraagt echter wel wat meer aandacht. Dit komt omdat dit huishoudelijke apparaat gevaarlijk afval bevat. Als je het niet op de juiste manier weggooit, kan dit apparaat de schadelijke gassen vrijgeven. De beste optie die je hebt, is de koelkast naar een recycle centrum brengen. Je kunt een ​​container huren Amsterdam om je oude koelkast naar het plaatselijke recyclingcentrum te vervoeren. Hier zijn twee manieren waarop je je koelkast kunt recyclen.

Betaal voor een recycle service

Sommige koelkast winkels bieden soms een programma aan om oude koelkasten in te zamelen. Je kunt van deze service gebruik maken als je bij hen een nieuwe koelkast koopt. Dit proces is zo eenvoudig. Zoek naar koelkast dealers in je woonplaats. Vraag vervolgensof ze je  oude koelkast op kunnen halen. Ze zullen je koelkast recyclen. Houd er echter rekening mee dat niet alle onderdelen van de koelkast kunnen worden gerecycled. Het recyclecentrum mag alleen de metalen onderdelen verwerken. Bovendien worden andere materialen van de koelkast verpletterd. De dealer vragen om de oude koelkast op te halen is een goede beslissing. Op deze manier hoef je namelijk geen voertuig te huren om deze koelkast naar het recycle centrum te vervoeren.

Breng het naar het recyclingcentrum

In sommige gebieden kan het verboden zijn om de koelkast naar de vuilstort te brengen. Aangezien de koelkast is geclassificeerd als gevaarlijk afval, is het illegaal om deze weg te gooien en naar de vuilstort te sturen. De koelkast moet worden hergebruikt of gerecycled. Breng je oude koelkast dus indien nodig zelf naar het recyclingcentrum. Omdat de koelkast een volumineuze vorm heeft, kan het lastig zijn om hem zelf te vervoeren. Je moet dus een waarschijnlijk een aanhanger huren om je koelkast naar het nabijgelegen recyclingcentrum te brengen. Zo bespaar je jezelf veel moeite tijdens het vervoeren van de koelkast, zodat je je tijd kunt besteden aan andere belangrijke dingen.

Gerelateerde berichten

Je keuken een update geven met deze tips!

Je hebt waarschijnlijk al lampen in je keuken geïnstalleerd, maar die zijn misschien niet zo geavanceerd als smart lampen. Smart lampen, zoals de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke en innovatieve trends in de wereld van witgoed. Check onze blogs voor inspiratie. Zo weet je snel een unieke twist aan je witgoed te geven.

Contactgegevens

Via info @ koelkastspecialisten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden