koelkast specialisten

Waar moet je op letten bij het kopen van laminaat voor in de keuken?

Geplaatst op

Veel mensen vinden het mooi als een laminaat vloer doorloopt in de keuken. Maar is het eigenlijk wel een goed idee om laminaat in de keuken te plaatsen? In dit blog nemen we wat eisen voor de laminaatvloer met je door.

Is laminaat geschikt voor in de keuken?

Laminaat is geschikt voor in de keuken. Tenminste als het aan de juiste eisen voldoet. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je laminaat uitkiest voor in je keuken:

  • De levensduur
  • Goede toplaag, is die krasbestendig?
  • Heeft het laminaat een goede stevige kernplaat?
  • Is het laminaat waterbestendig?

Als je op deze punten selecteert dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Zo heb je meer plezier van je vloer.

Stevig laminaat.

Het is belangrijk dat je kijkt naar de gebruiksklasse van het laminaat. De gebruiksklasse geeft namelijk aan hoe stevig het laminaat is. Hoe steviger het laminaat hoe langer het mee gaat. Voor laminaat in de keuken is dit belangrijk, omdat de vloer hier veel te voorduren heeft. Een goede toplaag werkt hier ook mee aan de langere levensduur. Dus als het laminaat een stevige kernplaat heeft, dan kan hij tegen een stootje!

Waterbestendig.

Eén van de belangrijkste punten voor een vloer in de keuken is dat deze waterbestendig is. Als jij een glaswater laat vallen en jouw laminaatvloer is waterbestendig, dan zal deze niet lelijk worden of krom trekken. Wat wel het geval is als je normale laminaatvloer uitkiest. De keukenvloer moet vaak schoongemaakt worden, met een waterbestendig laminaat kun je dit zo vaak doen als je wilt! Je kan dus laminaat kiezen voor in de keuken! Als je deze aan bovenstaande eisen voldoet, dan hoef je je niet druk te maken over kromtrekken en het ziet er nog mooi uit!

Gerelateerde berichten

Je koelkast recyclen doe je zo

Als je huidige koelkast niet naar behoren meer kan werken, moet je een monteur inhuren om hem te repareren. Wat als het niet kan worden opgelost? Je...

Lees meer

Je keuken een update geven met deze tips!

Je hebt waarschijnlijk al lampen in je keuken geïnstalleerd, maar die zijn misschien niet zo geavanceerd als smart lampen. Smart lampen, zoals de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke en innovatieve trends in de wereld van witgoed. Check onze blogs voor inspiratie. Zo weet je snel een unieke twist aan je witgoed te geven.

Contactgegevens

Via info @ koelkastspecialisten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden