koelkast specialisten

Naar je Nieuwe Huis Verhuizen

Geplaatst op

Je hebt een goed gevoel als je naar een nieuw huis verhuist. Je voelt je opgewonden terwijl je door de lege kamers loopt, met in je hoofd de plannen om van dit huis je thuis te maken.

Velen hebben een alarmsysteem als beveiligingsmaatregel, maar daarbij komt vaak een verkeerd gevoel van veiligheid kijken. Hoewel deze systemen de tijd voor de politie en brandweer aankomen verkorten – vermijden ze niet dat er een brand of inbraak gebeurt.

Dus, wat kan je nog doen om er zeker van te zijn dat je veilig bent? Zorg ervoor dat je voldoende verzekerd bent. Je verzekeringsmakelaar kent de waarde van je huis omdat die informatie gebaseerd wordt op je lening. Maar wat met de inhoud – de items die gestolen of verwoest kunnen worden? Heb je dure kleding, veel juwelen en/of een collectie? Zijn je meubels van hoge kwaliteit, merk items? Indien dat zo is, kan het zijn dat je niet genoeg verzekerd bent omdat de dekking van je persoonlijke eigendom gebaseerd wordt op een percentage van de waarde van het huis. Dus, hoe weet je dat? Creëer een huisinventaris van alles wat je bezit.

Nu denk je waarschijnlijk, “Maar ik heb een verzekering, dus waarom heb ik deze informatie nodig?” Als er ingebroken wordt, of er vindt een brand of natuurramp plaats, zal je een lijst van elk item in je huis moeten geven, wanneer je het aankocht en hoeveel het kostte voor je een verzekeringsclaim kan indienen. Dat is een afschrikkende taak. Probeer het… neem een pen en een blad papier en schrijf alles op dat zich in je garage bevindt. Handwerktuigen, krachtwerktuigen, tuin en gras uitrusting, speelgoed, sportuitrusting, misschien zelfs een compressor, hoge drukspuit, ladders – de lijst gaat maar door. Weet je de fabrikant en modelnummers van de werktuigen en tuin uitrusting? Het is overweldigend als je denkt dat je dit voor je hele huis moet doen; kan je je inbeelden wat het is als je deze informatie moet oproepen als je onder stress en emotie staat door de situatie die ervoor gezorgd heeft dat je een claim moet indienen?

Een lijst met alles wat je bezit (foto’s en geschreven rapport), nu voorbereid, zal je doen helpen herinneren en de waarde bewijzen. Als je je eigen inventaris niet wil opmaken, kan je een lokale dienst vragen om de taak voor jou te doen. Ze zullen je ook helpen met het identificeren van items die geschat of gedekt moeten worden door een aparte polis. Dit allemaal zal ervoor zorgen dat alles goed verzekerd is, en zal ervoor zorgen dat je alles financieel kan terugkrijgen als er een ramp plaatsvindt.

Lees meer over alarmsysteem op onze website – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk

Gerelateerde berichten

Je koelkast recyclen doe je zo

Als je huidige koelkast niet naar behoren meer kan werken, moet je een monteur inhuren om hem te repareren. Wat als het niet kan worden opgelost? Je...

Lees meer

Je keuken een update geven met deze tips!

Je hebt waarschijnlijk al lampen in je keuken geïnstalleerd, maar die zijn misschien niet zo geavanceerd als smart lampen. Smart lampen, zoals de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden