koelkast specialisten

Efficiënter werken in de horeca

Geplaatst op

Efficiënter werken in de horeca heeft heel veel voordelen. Voor jou als ondernemer kan het meer omzet opleveren, wat natuurlijk altijd fijn is. En daarnaast is het ook goed voor je personeel als zij efficiënter kunnen werken. Dit levert namelijk minder stress op en een prettige werksfeer. Tot slot is het ook voor je gasten fijn als zij niet te lang hoeven te wachten op hun bestelling. Maar hoe zorg je nou voor efficiëntere processen in je horeca onderneming? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Goede apparatuur

Goede apparatuur kan zeker bijdragen aan efficiëntere processen in je horeca keuken. Om erachter te komen welke apparatuur je het beste kunt aanschaffen, is het slim om de processen goed te evalueren. Zo kom je erachter welke gerechten het meest verkocht worden, welke apparatuur veel wordt gebruikt en wat je eigenlijk te kort komt. Je kunt bijvoorbeeld aan het einde van de dag aan je personeel vragen hoe zij de dag hebben ervaren, wat er goed ging en wat er juist beter kon. Kom je erachter dat veel klanten pizza’s bestellen, maar dat je eigenlijk te weinig plek hebt in je steenoven? Een extra steenoven is een flinke investering, maar hierdoor kun je de efficiëntie in de keuken waarschijnlijk wel flink opschroeven. Misschien hoor je wel van je personeel dat er te weinig plek is in de koeling. In dat geval is het slim om een nieuwe horeca koeling aan te schaffen.

Slimme inrichting

Ook een slimme inrichting is essentieel om de productiviteit te verhogen. Misschien zijn er wel tafels die altijd langer moeten wachten, of zijn er plekken in de keuken waar personeel constant tegen elkaar aan loopt. Als je deze pijnpunten in kaart brengt, kun je de inrichting aanpassen en de efficiëntie verhogen.

Het juiste personeel

Personeel is essentieel voor een goed geoptimaliseerd proces in de horeca. Gedreven en ervaren personeel is natuurlijk belangrijk, maar het is ook belangrijk om naar ieders persoonlijke talenten te kijken. Is een werknemer ontzettend klantvriendelijk en een andere werknemer weer heel stressbestendig? Dan is het slim om de stress bestendige werknemer op de drukste dagen in te plannen.

Een simpel menu

Ook een simpel menu kan bijdragen aan meer productiviteit. Je hoeft echt geen hele waslijst aan hoofdgerechten op de kaart hebben staan. Een wat kleiner menu zorgt er juist voor dat je gasten sneller een keuze kunnen maken en dat het personeel minder gerechten hoeft te kennen. Daarnaast is de inkoop een stuk makkelijker, omdat je minder ingrediënten hoeft in te kopen. En je hoeft minder producten weg te gooien die over de datum zijn.

Gerelateerde berichten

Je koelkast recyclen doe je zo

Als je huidige koelkast niet naar behoren meer kan werken, moet je een monteur inhuren om hem te repareren. Wat als het niet kan worden opgelost? Je...

Lees meer

Je keuken een update geven met deze tips!

Je hebt waarschijnlijk al lampen in je keuken geïnstalleerd, maar die zijn misschien niet zo geavanceerd als smart lampen. Smart lampen, zoals de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden