koelkast specialisten

Welke vloer moet je uitkiezen voor je nieuwe keuken?

Geplaatst op

Als je bezig bent met het uitzoeken van een nieuwe keuken, dan is het heel erg belangrijk dat je rekening houdt met de vloer. Je wil immers dat de vloer heel goed past bij de frontjes en het aanrechtblad. Doe je dit niet, dan zul je mogelijk nog langere tijd hier last van hebben. Voor sommige mensen is het immers een doorn in het oog wanneer de vloer en de meubels niet goed matchen. Dit geldt dus ook voor het geval van keukenmeubels. Maar hoe kom je er nu achter wat een geschikte vloer is voor je nieuwe keuken? In deze blog geven we je een aantal ideeën waar je rekening mee kan houden bij het beantwoorden van deze vraag. 

Houd rekening met de kleuren

Zoals we in het kopje hierboven al aangaven, wil je graag rekening houden met een vast palet aan kleuren. Je wil immers dat de keuken en de vloer goed met elkaar matchen op het gebied van kleur. Een houten vloer of vloer met een houtlook is vaak goed te combineren aangezien een natuurlijk materiaal zoals hout het eigenlijk altijd wel goed doet. Ook natuurstenen vloeren passen doorgaan zeer goed bij welke keuken dan ook. 

Houd rekening met het onderhoud

In de keuken worden vlekken gemaakt. Het zal niet enkel één of twee keer gebeuren dat er saus of eten gemorst zal worden. Je wil dan natuurlijk dat je de vloer eenvoudig kunt schoonmaken. Belangrijker nog, je wil graag dat het vuil niet direct in de vloer trekt! In dit geval raden gietvloeren aan omdat zij erg eenvoudig schoon te houden zijn en van nature water- en vuilafstotend zijn. 

Houd rekening met beschadigingen

Tenslotte is het belangrijk om rekening te houden met eventuele beschadigingen aan de vloer. Zeker in de keuken zal het wel eens voorkomen dat er een mes op de grond zal vallen. Als je dan een houten vloer hebt, bestaat er de kans dat deze permanent beschadigd zal worden. Ook in dit geval is een gietvloer een mooie uitkomst. 

Gerelateerde berichten

Hoe creëer je de perfecte lunchruimte op kantoor?

We waarderen allemaal een beetje rust als we op kantoor zijn. Of je nu de hele dag achter de computer zit, met klanten in de weer bent in een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden