Waterontharder

Veel mensen willen heel graag milieuvriendelijker wonen en hebben daar ook wel wat geld voor over, om te investeren in een betere toekomst voor zichzelf en natuurlijk hun kinderen en kleinkinderen. Wanneer je thuis een aantal aanpassingen doet is het mogelijk om inderdaad milieuvriendelijker te wonen. In deze blog willen we graag een van de mogelijkheden uit de doeken doen: het installeren van een magnetische waterontharder.

Wat doet een magnetische Waterontkalker?

In principe is het heel gemakkelijk weer te geven wat een magnetische waterontharder voor jouw woning en de milieuvriendelijkheid daarin kan doen. Een waterontharder zorgt er in algemene zin voor dat kalk in het water uit het water gehaald wordt. Dat kan op verschillende manieren, maar de meest milieuvriendelijke is de magnetische wijze. De magnetische straling bewerkt het water zodat de kalk erin opgelost blijft zitten en zich niet gaat vormen tot kalkaanslag in je woning.

Waarom is kalkaanslag een probleem?

De vraag is natuurlijk waarom kalkaanslag nou werkelijk een probleem is en hoe dit bijdraagt aan een minder goed milieu. In de regel is het zo, dat kalkaanslag in apparaten gaat zitten en in leidingen in woningen. Dit zorgt ervoor dat de apparaten minder goed presteren en meer stroom gaan vragen. Dit laatste is natuurlijk uiteindelijk niet goed voor het milieu en ook niet voor je portemonnee. 

Een van de problemen in relatie tot ionische waterontharders (een ander type) is dat deze met zout werken en dat zout komt uiteindelijk in het milieu terecht. Dat laatste is slecht voor het drinkwater voor dieren en mensen. Wat je wil is dat het zout helemaal niet gebruikt hoeft te worden, dit laatste is mogelijk met een magnetische waterontharder 

Is een waterontharder bewerkelijk?

Het leuke van een waterontharder is dat je die zo gemakkelijk kunt installeren en totaal geen problemen hebt als het gaat over onderhoud of zaken die je moet instellen. Een magnetische waterontharder kun je gemakkelijk op de hoofdleiding aansluiten en dan hoef je er verder niet meer naar te kijken.