koelkast specialisten

Je vragen beantwoord over een traagschuim matras

Geplaatst op

Matrassen. Ze bestaan er in vele soorten en formaten. Weet jij nog welke eigenschappen bij welk matras hoort? Nee? Lees hier meer over het traagschuim matras. Mensen kopen steeds vaker kussens of matrassen met traagschuim. 

Wat is een traagschuim matras? 

Een traagschuim matras is gemaakt van geheugenschuim. Als je op een traagschuim matras gaat liggen merk je dat het traagschuim door de warmte van je lichaam langzaam indeukt en vormt naar je lichaam. Als je van je matras afgaat krijgt deze weer langzaam haar oorspronkelijke vorm terug. 

Ondersteunt een traagschuim matras mij goed?

Ja, een traagschuim matras ondersteunt je lichaam erg goed. Er ontstaan geen drukpunten. Een traagschuim matras is erg geschikt voor mensen met gewrichts- of rugklachten doordat het risico van doorliggen bij lang intensief gebruik klein is. 

Moet je je traagschuim matras ook omdraaien? 

Ja, om de levensduur van je traagschuim matras te verlengen is het roteren van je traagschuim matras zeer aan te raden. Draai het matras eens in de zoveel maanden zo een 180 graden. 

Zakt een traagschuim matras op een gegeven moment in?

Net zoals ‘normale’ matrassen zakt ook een traagschuim matras in. Toch zakt een traagschuim matras minder snel in dan de traditionele en is de levensduur langer.  

Welke soorten traagschuim matrassen zijn er?

Je hebt naast traditionele traamschuim matrassen ook traagschuim matrassen, die gemaakt zijn van plant-based materiaal of gel. 

Waarom zou je voor een traagschuim matras met gel gaan? 

Traagschuim matrassen gemaakt van gel zouden koeler moeten blijven dan de traditionele traagschuim, toch is dit tot op heden nog niet wetenschappelijk bewezen. 

Waarom zou je voor een traagschuim matras met plant-based materiaal moeten gaan?

Traagschuim matrassen van plantaardig materiaal, zoals kokosnootschuim en soja ‘springen’ sneller terug naar de oorspronkelijke vorm dan de traditionele traagschuim matrassen. Daarnaast hebben plantaardige matrassen een schonere voetafdruk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke en innovatieve trends in de wereld van witgoed. Check onze blogs voor inspiratie. Zo weet je snel een unieke twist aan je witgoed te geven.

Contactgegevens

Via info @ koelkastspecialisten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden