koelkast specialisten

Hoe creëer je de perfecte lunchruimte op kantoor?

Geplaatst op

We waarderen allemaal een beetje rust als we op kantoor zijn. Of je nu de hele dag achter de computer zit, met klanten in de weer bent in een showroom of lesgeeft aan kinderen, een goede ruimte om (lunch)pauze te houden is essentieel. Een kantine of lunchruimte geeft niet alleen een comfortabele plek om je pauze door te brengen, maar het is ook een plek waar je als collega’s kunt socializen. De inrichting van de ruimte draagt daar voor een groot deel aan bij. In deze blog geven we tips voor de ideale kantine inrichting.

Het begint met voorraad

Koffie, thee, bekers, borden en bestek; allemaal zaken die je voldoende op voorraad moet hebben voor alle werknemers en klanten. Hoewel je genoeg van alles moet hebben is het ook goed om, waar mogelijk, rekening houden met de wensen van de werknemers. Als je gratis dranken als koffie en thee aanbiedt, inventariseer bij het personeel wat ze lekker vinden of juist niet. Dit is tevens een fantastische manier om aan te geven dat de mening van de werknemers gewaardeerd en gehoord wordt. Uiteraard is het kostentechnisch niet voor ieder bedrijf mogelijk om tientallen soorten koffie, thee en andere dranken aan te bieden. Probeer altijd de mogelijkheden en grenzen goed aan te geven.

Goede stoelen en tafels

Essentieel voor een goede inrichting van een lunchruimte zijn de tafels en stoelen. Het is de bedoeling om van de kantine een ruimte te maken waar de mensen daadwerkelijk willen zitten met de lunch. Anders gaan ze wellicht eerder op hun werkplek eten of buiten het pand. Afhankelijk van het bedrijf kun je bijvoorbeeld ook barkrukken plaatsen. Hier horen uiteraard ook hogere tafels bij.

Hou de ruimte schoon

Niets is vervelender dan in een vieze ruimte zitten of werken. Een lunchruimte wordt al snel vies als er geluncht wordt door meerdere mensen. Zeker als de lunchpauzes op onregelmatige tijden zijn kan het zijn dat een late groep in een viezere kantine moet zitten. Dit wil je zoveel mogelijk voorkomen, dus zorg dat de ruimte goed schoon blijft. Denk hierbij aan het plaatsen van voldoende afvalbakken en instructies over wat men moet doen met vieze vaat of etensresten.

Zorg voor een goede sfeer

Een ander belangrijk punt is om de kantine een sfeervolle ruimte te maken, die in ieder geval anders aanvoelt dan de normale werkplek. Op die manier creëer je echt een plek voor het personeel waar ze even uit de bubbel van het werk kunnen komen en even aan iets anders denken. Dit kun je realiseren door de toevoeging van extra groen, andere belichting, niet dezelfde kleur stoelen en tafels als bij de werkplekken etc.

Gerelateerde berichten

Welke vloer moet je uitkiezen voor je nieuwe keuken?

Als je bezig bent met het uitzoeken van een nieuwe keuken, dan is het heel erg belangrijk dat je rekening houdt met de vloer. Je wil immers dat de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden