Steeds meer mensen houden ervan om zelf muziek te maken en deze ook op te nemen. Met een aantal voorbeelden in deze blog die je kunt ontdekken waarmee je thuis beter kunt opnemen. Lees snel verder doe er je voordeel mee.

Thuisopname

Om een goeie akoestiek te maken, zijn er een aantal dingen nodig waaronder een akoestische plafond. Een expert kan dit aanbrengen tussen een soort spuitwerk wat ervoor zorgt dat geluid geabsorbeerd wordt, waardoor het in de ruimte niet zo galmt. Daarnaast kun je gordijnen of wandelementen ophangen, waarmee je een nette klank kunt realiseren op je opname. Natuurlijk moet je ook beschikken over de juiste opnameapparatuur. Je kunt daarbij denken aan een iMac met Logic Pro X, een condensatormicrofoon en een input interface voor computers waar geen mini Jack-aansluiting voor de opname aanwezig is. Dit laatste zien we vaak bij de nieuwe modellen en die werken met USB.                                                     

Wanneer je een opname wil maken, is het ook goed om daarvoor ruimte te realiseren die helemaal bekleed is met geluidsabsorberend materiaal. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een klein kastje rond hier microfoon te maken, want dat scheelt aanzienlijk in de kosten en het is sneller gemaakt. Zo’n kastje kun je maken van een kastje waarin je in de onderkant van de kast een opening maakt, waardoor de microfoon heen kan in het kastje zit je op een standaard de microfoon plaats ook op een microfoonstandaard waardoor je een installatie hebt waarmee je dus galmloos kunt opnemen. Op deze manier is het mogelijk om gesproken woord, zang en allerlei andere geluiden op te nemen, die je weer kunt gebruiken in audioverzamelingen of liederen. 

Conclusie

Er zijn genoeg manieren om je thuis studio in te richten. Maak deze zo galmloos mogelijk met een akoestisch plafond en allerlei handige geluidsabsorberende elementen. Neem contact op met de lokale muziekwinkel om te kijken wat je allemaal nodig hebt om thuis zelf je muziek of kijken online op te kunnen nemen veel succes en geniet ervan.