koelkast specialisten

De meest handige manieren om je woning te beveiligen

Geplaatst op

Een woninginbraak is nooit leuk om mee te maken. Er bestaan diverse beveiligingssystemen waarmee je jouw woning kunt beschermen. Toch moet je je afvragen of dit het waard is. Er zijn namelijk meerdere manieren om je huis veilig te houden. Ze verschillen enorm in de kosten. We zetten de beste tips van dé slotenmaker Amsterdam Zuid op een rij waarmee je jouw woning een stuk veiliger maakt.

De simpelste tips

Wanneer we het gevoel hebben dat we in een veilige buurt wonen dan worden we wat gemakkelijk in het beveiligen van je woning. Zo wordt bij het snel boodschappen doen de deur alleen in het slot gegooid, of wordt de keukendeur gewoon wagenwijd opengelaten. Het lijkt allemaal te kunnen. Tot het natuurlijk een keer goed misgaat. Geef een inbreker geen kans om jouw woning op een makkelijke manier binnen te komen. 

  • Sluit alle deuren en draai ze op slot, dus ook de keukendeur. Ook al ga je even weg voor een paar minuten.
  • Beveilig jouw buitendeuren met een extra raamsluiting.
  • Vergrendel ramen die via het dak en de begane grond bereikbaar zijn. Inbrekers gebruiken allerlei objecten, zoals de vuilniscontainer, om bij het raam te komen.
  • Installeer sensorverlichting. Hiermee valt beweging rondom je woning meteen op.

Lichtwerk inzetten als beveiliging

Het installeren van lichten wordt veelvuldig ingezet om de illusie te creëren dat iemand thuis is. Oftewel om inbrekers ervan te weerhouden een inbraakpoging te doen. Zoals eerder benoemd is buitenverlichting met een sensor een van de manieren. Daarnaast kun je ook een geautomatiseerd lichtsysteem in huis laten plaatsen. Via een lichtprogramma kan om de zoveel tijd de badkamer licht aanspringen en schijnt er licht in de keuken of woonkamer. Zo lijkt het net of iemand aan het koken is in de keuken of dat er nog iemand wakker is. Dit systeem kan makkelijk aangesloten worden als je al gebruik maakt van smartverlichting.

Woonbeveiliging

Wanneer je jouw woning wat beter wilt beveiligen kun je gaan nadenken over het installeren van beveiligingssystemen. Dit kan in combinatie met een alarm die jou en eventueel de politie gelijk inschakelt. Daarnaast kun je camera’s laten installeren die verdachte bewegingen kunnen vastleggen zoals het verkennen van je woning. Via een ingebouwde microfoon kun je zelfs direct communiceren met beeld en geluid mocht je dat willen. Er zijn veel systemen verkrijgbaar die jouw woning op en top kunnen beveiligen.

Kluis

Mocht je geen trek hebben om veel budget te besteden aan het beveiligen van je woning dan kun je eventueel nog alleen investeren in een kluis. In de kluis kun je al je grootste en waardevolste bezittingen plaatsen. Bij een inbraak zijn deze in ieder geval beschermd en valt er voor de inbreker niet veel te halen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke en innovatieve trends in de wereld van witgoed. Check onze blogs voor inspiratie. Zo weet je snel een unieke twist aan je witgoed te geven.

Contactgegevens

Via info @ koelkastspecialisten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden